top of page

   kom... vier pasen met ons
14 apr. 18u maaltijd grote kerk >> AANMELDEN
17 apr. 09u30 paasjubel grote markt
17 apr. 20u RYSE Paaspraise goese lyceum>> AANMELDEN
 

 

Logo GoesViertPasen2021.png

3 Paasactiviteiten in Goes: open maaltijd, paasjubel, paaspraise   TOEGANG VRIJ

St. GoedNieuwsGoes organiseert 3 activiteiten in de week van Pasen (binnen deze stichting werken diverse Goese kerken samen aan missionaire projecten zoals de Lichtjestoer en GoesViertKerst).
Donderdagavond 14 april verandert de Grote Kerk in de ‘grootste huiskamer van Goes’. Met zowel het einde van alle coronamaatregelen als Pasen in zicht, is een ieder uit regio Goes van harte uitgenodigd stadsgenoten te ontmoeten rondom een maaltijd. KLIK HIER VOOR DEELNAME
De maaltijd begint om 18:00 (inloop vanaf 17:45) en duurt tot ongeveer 19:00. De kerk bevindt zich in het centrum aan de Singelstraat 21, op 3 minuten loopafstand van het parkeerterrein Koepoort.

Witte Donderdag vormt een opmaat naar het Paasfeest: op deze dag at Jezus een maaltijd samen met Zijn leerlingen, voordat hij werd gearresteerd en veroordeeld te sterven. Daarom wordt er in verbondenheid met elkaar een eenvoudige maaltijd gegeten, bestaande uit een soep- en broodbuffet.
Deelname aan deze maaltijd is tevens een vorm van solidair zijn met Oekraïne-vluchtelingen. Deelname aan de maaltijd is kosteloos; na afloop krijgen hen die dat willen de kans om iets te doneren (deze opbrengst gaat volledig naar Giro 555). Vluchtelingen die zijn opgevangen in Goes worden persoonlijk uitgenodigd om deze maaltijd bij te wonen.

Een ieder is welkom, of men nu weleens een kerkdienst bijwoont óf dit nog nooit heeft gedaan.
Na afloop van de maaltijd kan de bezoeker ervoor kiezen een kerkelijke viering van Witte Donderdag mee te maken; hierbij is sprake van een stemming van soberheid en stilte. Aan de overkant start in de H. Magdalenakerk (RK) een eucharistieviering om 19:00. In de Grote of Maria Magdalenakerk (PKN) begint de dienst waarin het Heilig avondmaal wordt gevierd om 19.30 uur (in de wachttijd tussen de maaltijd en deze viering wordt koffie/thee geserveerd).
Komt u, kom jij ook mee eten? Uiteraard zijn ook familie en bekenden van harte welkom. De toegang is vrij, maar aanmelden vooraf is wel nodig.


Paasochtend 17 april ontmoeten om 09:00 mensen uit diverse kerken elkaar op de Grote Markt in Goes, om met één stem te zingen tot eer van de Opgestane Heer! De activiteit duurt ongeveer een halfuur, zodat men alle gelegenheid heeft om daarna de Paasviering van de eigen gemeente te bezoeken (aanmelden voor deze activiteit is niet nodig).
Bekende Paasliederen zoals 'U zij de Glorie', 'Jezus Overwinnaar' en 'Daar juicht een toon' zullen klinken op het marktplein. Bij regen verplaatsen we onszelf een stukje verderop naar de Grote / Maria Magdalenakerk. 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

Paasjubel 2.jpeg

Paasavond 17 april 20:00 is er een geweldige Paaspraise o.l.v. de band RYSE. Iedereen is meer dan welkom bij deze dienst, maar zal in het bijzonder jonge mensen tussen 16-30 jaar aanspreken. RESERVEER NU JE STOEL  De dienst vindt plaats in het Goese Lyceum (Oranjeweg 90, ruim gratis parkeren links v/h gebouw).
Spreker tijdens deze avond is Bart van Nes. De band kun je kennen van hun akoustische covers van worshipnummers, talks -opgenomen in Slot Oostende- én hun medewerking aan diensten van Rafaël Goes. Kom alvast in de stemming met onderstaand Paaslied dat RYSE heeft opgenomen. 
Het heeft bijna 2 jaar geduurd... maar we mogen weer samenkomen om enthousiast te zingen voor God. Verzeker jezelf van een plaatsje door nu te reserveren. En... nodig je vrienden uit, want zij willen dit ook meemaken! 

Ontmoetingskerk gkv.jpg

ONTMOETINGSKERK

G.K.V.

Wat je verder treft op deze website

  • Informatie over de 6 kerken binnen GoedNieuwsGoes én de Damiaanparochie

  • Twee verrassende Paas-specials met Otto de Bruijne (kunstenaar, theoloog & spreker).

  • De online editie van de Paasjubel van vorig jaar (met muzikale bijdragen uit diverse geloofsgemeenschappen uit Goes).

  • Beleef thuis een korte avondmaalsviering (met muzikale omlijsting uit de Matthäus-Passion).

About
Paas specials Otto

Middels woord & kunst stilstaan bij de 7 laatste zinnen die Christus sprak vanaf het kruis.
Bekijk de Zeven Kruiswoorden

 

'De Heer is waarlijk opgestaan'. Maar valt
dat te bewijzen?
Bekijk De Rechtzaak
  

 

Otto de Bruijne Goes.jpg
05%2520Paasjubel_edited_edited.jpg

Het is een Goese gewoonte... op Paasochtend bekende Paasliederen zingen met elkaar; mensen uit allerlei kerken in Goes, met uiteenlopende achtergronden. Omdat dit fysiek samen-zijn er vorig jaar niet inzat, werd een online Paasjubel samengesteld. Met muzikale bijdragen uit diverse kerken in Goes.

avondmaal 2.jpg

(THUIS)VIERING VAN HET AVONDMAAL

Voor wie dat wil is er de mogelijkheid om thuis een korte Avondmaalsviering mee te maken. Hoe? Zet vooraf brood of matzes klaar & wijn of druivensap.
Start dan deze video.

“U wijst mij de weg naar het leven:
overvloedige vreugde in Uw nabijheid,
voor altijd een lieflijke plek
aan uw zijde..” 

Psalm 16:11

bottom of page